Dit is het verschil tussen shutters en jaloezieën

Iets met ‘door de bomen het bos niet meer zien’ als het gaat om het kiezen van de juiste raamdecoratie? Kom je eindelijk uit bij shutters en jaloezieën (JASNO blinds), dan valt het ons regelmatig op dat het niet voor iedereen duidelijk is wat precies het onderscheid is. Zowel shutters als blinds zijn enorm populair maar worden nog wel eens door elkaar gehaald. Toch zijn er veel verschillen. Tijd om hier eens wat meer op in te zoomen:

Goed om te weten: shutters en jaloezieën (blinds)

Je kent die prachtige buitenluiken wel die volop te zien zijn bij woningen in de mediterrane en gebruikt worden om de warmte buiten te houden. Shutters hebben hier veel van weg maar zijn juist binnenluiken bestaande uit lamellen bevestigd in een frame (shutterpaneel).

Jaloezieën daarentegen bestaan uit horizontale lamellen welke zijn verbonden met een ladderkoord via ponsgaten. Ook verkrijgbaar in een unieke privacy-uitvoering. Hierdoor zijn de jaloezieën extra verduisterend. En kies je voor een meer stoere look, bijvoorbeeld passend bij een industrieel interieur, dan zijn blinds met ladderband een aanrader.

100 procent maatwerk

Een enorm pluspunt van shutters is dat deze geschikt zijn voor elk type raam. Heb je een rond raam, hoekig of andere afwijkende raamvorm dan bieden shutters uitkomst. Verder kunnen shutters gemonteerd worden op draaikiepramen, dakramen, metershoge ramen en voor grootse tuindeuren. Heb je van die schitterende tuindeuren? Laat de shutters dan op een rails plaatsen zodat deze eenvoudig open geschoven kunnen worden. Echt ideaal!

In tegenstelling tot jaloezieën hebben houten shutters een meer robuuste en luxe uitstraling. Ze vormen dan ook een geweldige eyecatcher. Jaloezieën worden ook volledig op maat gemaakt maar zijn alleen geschikt voor standaard raamvormen.

 

Bron: Jasno

 

Inspiratie & Advies

Noord-West Interieurs

JASNO jaloezieen wit woonkamer JASNO jaloezieen wit woonkamer
JASNO jaloezieen zwart woonkamer (1)_0 JASNO jaloezieen zwart woonkamer (1)_0
JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen Den Haag (3) JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen Den Haag (3)
JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen(3)-2 JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen(3)-2
JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen(3) JASNO shutters - vtwonen verbouwen of verhuizen(3)
JASNO shutters (189) JASNO shutters (189)
JASNO shutters BBChocolat (4) JASNO shutters BBChocolat (4)
JASNO shutters LaSuite (6)_0 JASNO shutters LaSuite (6)_0