Sikkens Van Gogh Collectie kleuren

Geïnspireerd op tien werken van Vincent van Gogh.

Kleurexperts van Sikkens hebben in samenwerking met het Van Gogh Museum een internationaal kleurenpalet gerealiseerd. De Sikkens van Gogh Collectie is geïnspireerd op tien werken van Vincent van Gogh. 

Van Gogh collectie

Als partner van het restauratieatelier van het Van Gogh museum is AkzoNobel betrokken bij de restauratie van verschillende werken van Van Gogh. Daarnaast adviseert AkzoNobel met het merk Sikkens het Van Gogh Museum op het gebied van innovatieve en duurzame verfproducten voor de inrichting van het museum. Vanuit de analyse van de karakteristieke kleuren waar Van Gogh gebruik van maakte, is het idee ontstaan om kleuren zoals de blauwe lucht van het schilderij ‘Amandelbloesem’ of het geel van de wereldberoemde ‘Zonnebloemen’ ook beschikbaar te maken voor het grotere publiek.

De beschikbare kleuren zijn; Sikkens Zonne Geel, Sikkens Het Gele Huis, Sikkens Zonnebloem Geel, Sikkens Vilt Beige, Sikkens Bloesem Wit, Sikkens Daubigny Groen, Sikkens Woud Groen, Sikkens Hemels Blauw, Sikkens Iris Blauw en Sikkens Slaapkamer Rood.

In Nederland zijn alle kleuren in Sikkens binnenmuurverf kwaliteiten en lakken maakbaar. Deze kleuren zijn exclusief beschikbaar in Nederland via de Erkend Sikkens Specialisten voor de consument.

 

Bron: Sikkens

 

Inspiratie & Advies:

Jac Vink

Witte Paal 300

Schagen

Jac Vink Jac Vink