Ritsscreens voor overkappingen

Ritsscreens hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen en zijn inmiddels één van de favoriete producten om de ramen aan de buitenkant van je woning te voorzien van extra bescherming tegen invallend zonlicht. Maar wist je dat ritsscreens ook voor overkappingen een enorme toegevoegde waarde kunnen hebben?

Ritsscreen tegen invallend zonlicht

Een terrasoverkapping of lamellendak zorgt voor een beschutte plek op je terras. Omdat overkappingen doorgaans een doorloophoogte hebben tussen de twee en drie meter kan de zon onder bepaalde hoeken toch zorgen voor overlast. 

Een ritsscreen voor je terrasoverkapping kan er in dat geval voor zorgen dat je ook deze hinderlijke zonnestralen kunt weren. Afhankelijk van de invalshoek van de zon hoef je de ritsscreen maar enkele tientallen centimeters te laten zakken.

Ritsscreens tegen wind en regen

Vroeg in het voorjaar of juist wat later in het najaar ligt de temperatuur doorgaans wat lager en kan een frisse wind er al snel voor zorgen dat je er eerder voor kiest om weer naar binnen te gaan. Enorm zonde! met een ritsscreen voor je terrasoverkapping breek je de wind en voorkom je daarnaast de kans op nat worden door de spetters van een regenbui. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw buitenseizoen maandelang duurt!

Extra sfeer met ritsscreens voor je overkapping

Een belangrijke eigenschap van ritsscreens die vaak wordt onderschat is de sfeerverhogende factor die het product onder een terrasoverkapping of lamellendak heeft. Door de ritsscreens deels of in zijn geheel te laten zakken creëer je een gezellige plek met extra privacy zodat je samen met familie of vrienden kunt genieten van een lange zomeravond. Bang dat je niet meer van je tuin kunt genieten? Zoals je op de afbeeldingen kunt zien bieden de PVC doeken van ritsscreen voldoende doorzicht.

 

Bron: Verano

 

Meer info:

Noord-West Interieurs

 

Louvredak_V870-Arezzo_overkapping_lamellendak Louvredak_V870-Arezzo_overkapping_lamellendak
Ritsscreen-voor-overkappingen_integratie Ritsscreen-voor-overkappingen_integratie
Ritsscreens-voor-overkappingen Ritsscreens-voor-overkappingen