Knikarmschermen-Functioneel en sfeerverhogend

Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonneschermmaak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past?

Afmeting zonnescherm

Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van type zonneschermen varieert van 6 meter breed tot wel 12 meter breed. Ook de uitval van de zonneschermen varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 4 meter te kiezen.

Omkasting zonnescherm

De omkasting van een zonnescherm noemt men de cassette. Standaard zonneschermen zijn uitgevoerd zonder omkasting. Dit betekent dat het doek van het zonnescherm niet beschermd is tegen (weers)invloeden van buitenaf. Kies je voor een zonnescherm met een semi- of volledige cassette dan is het doek van je scherm beschermd tegen vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette.

Geïntegreerde zonneschermen

Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbare cassette gemonteerd op de gevel. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwbouwhuis? Vraag een Verano partner® naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

Kleuren zonneschermdoek

Bij de keuze van het zonnescherm kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je over de kleurcode van jouw kozijnen? Een zonnescherm met profielen in bijpassende kleur geeft een enorm mooi effect.

Ook de kleur (en het patroon) van het doek is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je zonnescherm te bepalen. Het type doek bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de stralen van de zon weert.

Bediening zonnescherm

De bedieningsmogelijkheden van zonneschermen zijn enorm uiteenlopend. Zo bepaal je zelf gemakkelijk het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door Noord-West Interieurs.

Verlichting zonnescherm

Naast functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol op je terras. Zo maak je een gezellige plek en geeft het scherm een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als

jouw zonnescherm op een lange zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonneschermen kunnen uitgevoerd worden met ledverlichting.

 

Bron: Verano

 

Inspiratie & Advies

Noord-West Interieurs

 

 

 

03-V280-Ipanema-sfeer 03-V280-Ipanema-sfeer
05-V280-Ipanema-sfeer 05-V280-Ipanema-sfeer
10-V280_Ipanema_wit 10-V280_Ipanema_wit
14-V280-Ipanema-Sfeerfoto 14-V280-Ipanema-Sfeerfoto
18-V280-Ipanema-Sfeerfoto 18-V280-Ipanema-Sfeerfoto
20-V296-Santos-Sfeerfoto 20-V296-Santos-Sfeerfoto