Hoe kun je shutters bedienen?

ingevoerd op 17-05-2019

Voor de bediening van de lamellen zijn er twee mogelijkheden:

Verticale bedieningslat aan de voorzijde van de lamellen.

Silent view: de verticale bedieningslat ontbreekt hier. Het bedieningsmechanisme is onzichtbaar weggewerkt in de zijstijl, zodat je de lamellen met de hand in de gewenste stand kunt zetten.

Wil je meer mogelijkheden om te spelen met licht? Dankzij de horizontale tussenverbinding kun je de boven- en onderlamellen los van elkaar bedienen. Deze tussenverbinding is noodzakelijk bij panelen hoger dan 190 cm.

Hoe wil je de shutterpanelen open of dicht maken? De keuze is aan jou:

Scharnierende panelen die elk naar één kant wegklappen.

Geschakelde panelen die naar één zijde wegklappen.

Vouwrail: geschakelde panelen wegvouwen over een rails. Ideaal voor lichte bediening van hoge en brede shutters.

Het paneel met de hand afnemen (het paneel is dan niet scharnierend en kun je in zijn geheel voor het raam weghalen, bijvoorbeeld om het raam te lappen).

Verschillende montage mogelijkheden voor shutters

Op zoek naar shutters voor een badkamerraam, dakraam, hoekig of rond raam, draai-kiep-raam of ‘recht raam’? Onze sfeervolle shutters passen altijd, van klein driehoek raam op zolder tot erker of brede schuifpui in de woonkamer. Maatwerk raamdecoratie is bij JASNO standaard.

Er zijn verschillende opties voor het monteren van shutters. Welke je kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. Een JASNO dealer adviseert je over welke montagewijze bij jou thuis de beste is:

Op het kozijn: bij deze montage wordt de shutter direct op het kozijn bevestigd.

Binnen de muuropening: de montagelat wordt aan de binnenmuur bevestigd. De shutter kan op de vensterbank dicht bij het raam geplaatst worden of juist helemaal naar voren gehaald worden (bijvoorbeeld bij draaikiepramen).

Met een R-frame: montage binnen de muuropening met een R-frame is ideaal bij oneffenheden als de raamopening niet haaks is.

Op de muur: als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Ook met deze montage kun je een zeer fraai resultaat bereiken.

 

 

Bron: Jasno 

 

 

Meer info:

 

shutter shutter
Shutter1 Shutter1
shutter2 shutter2
shutter53 shutter53
shutters shutters