Artisan - Artisanaal vakmanschap

Artisanaal vakmanschap

Deze collectie is een ode aan hoogwaardig, artisanaal vakmanschap. De muurbekleding is gemaakt uit pure, natuurlijke materialen, van mineralen en grassen tot tropische planten. Ervaren vakmensen plisseren, weven en kleuren ze met grenzeloze passie en geduld. Zo verwerken ze deze materialen met de hand tot prachtige, unieke muurbekleding.

Fraction
Gemaakt van echte micaschilfers*. De vellen met micaschilfers worden met de hand gekleurd, waarna er grote, onregelmatige vormen uit gestanst worden. Deze worden zorgvuldig ingelegd in een herhalend patroon. Het dessin is een moderne interpretatie van de kleurrijke, klassieke terrazzovloeren. 

Bandeau
Grote vellen met micaschilfers* worden voor dit dessin met de hand gekleurd. Daarna worden er met de grootste zorg rechthoeken uit gestanst. Deze vormen worden tot slot met de losse hand in het patroon gekleefd, zodat je een mooi en niet al té strak effect verkrijgt. Voor sommige referenties gebruiken we mica in één kleur, bij andere combineren we drie kleuren in een willekeurig patroon.

Shimmer
Dit dessin bestaat als het ware uit geweven mica*. Eerst worden vellen met gekleefde micaschilfers ingekleurd. Ze worden versneden tot heel smalle strookjes, die daarna met een klassiek weefgetouw worden ingeweven. Het resultaat is een muurbekleding met de look van heel fijne, zacht glinsterende mozaïek.

Drift
Vervaardigd uit natuurlijke sisalvezels die zeer fijn geweven worden. De geweven sisal wordt dan met de hand geplisseerd. Tot slot passen we de tipping techniek toe, waarbij metallic inkt wordt aangebracht op de toppen van de plooitjes. Zo krijg je uiteindelijk een levendige, karaktervolle en volstrekt unieke muurbekleding.

Fringe
Een authentieke double-weave jute. De jutevezels worden eerst gekleurd en ingeweven. Dit weefsel wordt op een glanzende metaalfolie of op een matte ondergrond gekleefd, waarna het geheel opnieuw in stroken gesneden wordt. Deze stroken worden tot slot nogmaals ingeweven.

Twill
Het basismateriaal voor deze muurbekleding is de tropische plant pandan. De vezels van deze plant worden met de hand ingevlochten en gepatineerd. Dit vlechtwerk wordt diagonaal in stroken gesneden, die tot slot worden ingeweven. De inspiratie voor deze muurbekleding vonden we in de groeiende vlechtwerktrend in mode en interieur.

*Mica is een verzamelnaam voor een groep mineralen.

 

Inspiratie & Advies

Bron: Arte

Fraction3kopie-E63K_tm Fraction3kopie-E63K_tm
Fringe2-22V8_tm Fringe2-22V8_tm
Shimmer1-6PVO_tm Shimmer1-6PVO_tm
Twill1-FFDC_tm Twill1-FFDC_tm
Drift1-6FD6_tm Drift1-6FD6_tm
Bandeau2-1NXK_tm Bandeau2-1NXK_tm