Next level metallics

Met de collectie Metal X schreef Arte een succesverhaal. De bijzondere reeks muurdecoratie is gebaseerd op de ‘perfecte imperfectie’ van een oxiderend metaaloppervlak. Arte gaat nu een stap verder en breidt de collectie uit met verrassende dessins. 

De collectie Metal X Signum telt zeven dessins: Arcum, Classo, Domus, Forum, Gloria, Natura en Quadra. Die zeven patronen zijn aangebracht op de uni Stellar uit de bestaande collectie Metal X, een metallic muurbekleding met een tegelijk industriële en luxueuze uitstraling. De tijdloze motieven en unieke ondergrond komen in deze collectie extra tot uiting dankzij de zachte kleurschakeringen.

When natural meets industrialMetal X Signum speelt voortdurend met het contrast tussen levendige motieven en de industrieel geïnspireerde achtergrond. Twee patronen vallen in die zin bijzonder op. Naturaneemt je mee naar een oosters bamboebos, Gloria beeldt een eerder klassiek bladermotief af. In combinatie met de metallic uni creëren beide motieven uit de natuur een schitterende spanning. Hier komen natuurlijke en industriële thema’s samen: nature meets industry.

 

Rustgevende mandala’sForum brengt een tikje spiritualiteit in de collectie. Het mandalamotief doet denken aan boeddhistische tempels, wapperende vlaggetjes en rustgevende muziek. De glanzende zilver- en goudtinten maken dat gevoel helemaal af. Dankzij de overeenstemmende kleurtonen op voor- en achtergrond wekt het geheel toch geen overdadige indruk.

Geometrische schoonheidOok de geometrische motieven zijn vertegenwoordigd in de reeks Metal X Signum. De repetitieve patronen van Arcum en Domus worden uitgevoerd in verschillende kleuren en zijn onder meer gedrukt in satijnlak. Die afwerking geeft het geheel een schitterende glans en creëert bovendien de subtiele illusie van reliëf.

Hoeken en kantenDe dessins Classo en Quadra sluiten de reeks af. Beide motieven bevatten rechthoeken, maar dan met een verrassende twist. De vormen van Classo lijken je als oosterse waaiers vanaf de wand koelte toe te wuiven. Het patroon van Quadra bestaat uit een afwisseling van lichte en donkere rechthoeken, die door de onregelmatige opstelling blijft intrigeren.

Bijzonder kleurenspelEen constante in de hele collectie is de extra aandacht die naar de kleuruitvoering gaat. De dessins zijn altijd toon-op-toon. Zo blijft het geheel sober en komen zowel voor- als achtergrond uitstekend tot hun recht. De afwerking met satijnlak bij enkele kleuruitvoeringen van Arcum en Domus voegt aan die muurdecoratie nog een tikje glans en reliëf toe. Tot slot zijn enkele kleuren van de dessins Quadra, Gloria en Domus uitgevoerd in glasparels. De lichtreflectie geeft de muurdecoratie op die manier een extra luxueus accent.

 

Inspiratie & Stijladvies

 

Partners at Home

Witte Paal 300

Schagen

 

 

Classo2-M7LA Classo2-M7LA
Domus8-EOGX Domus8-EOGX
Forum1-SEKI Forum1-SEKI
Forum2-YUZ3 Forum2-YUZ3
Forum4-X2QJ Forum4-X2QJ
Natura1-M6AF Natura1-M6AF
Quadra-PIFX Quadra-PIFX
Quadra1-N592 Quadra1-N592